STARTUJ ULUBIONE CO NOWEGO? C64 FORUM KSIĄŻKA GOŚCI REDAKCJA KONTAKT

PODAJ EMAIL, ABY BYĆ NA BIEŻĄCO INFORMOWANYM O AKTUALIZACJI MAGAZYNU:    
Informacje o aktualizacji Skocz do działu Skocz do działu Skocz do działu Skocz do działu Skocz do działu Skocz do działu Skocz do działu Skocz do działu Skocz do działu Skocz do działu Skocz do działu Skocz do działu Skocz do działu Skocz do działu Skocz do działu Poczytaj lub dodaj wpis Czyli kto to tworzy Kontakt z nami

Internetowy Fanclub Agnieszki Cegielskiej - www.cegielka.net


SONDA

Jak dowiedziałaś(eś) się o istnieniu tej strony?
Z innej strony - link
Z wyszukiwarki
Znajomy podał adres
Inne



OSTATNI KOMENTARZ  ?

Obwody drukowa ...
Porównanie kom ...
Śpiewać każdy ...
Budujemy carty ...
Rozmowa z ramo ...

(7)
(11)
(51)
(6)
(2)



WYBIERZ MELODIĘ       ?


The last ninja
The l.n. The wilderness
The last ninja 2
The l.n.2 The basement
The l.n.2 The final battle
The l.n.2 The mansion
The l.n.2 The office
The l.n.2 The sewers
The l.n.2 The street
The great giana sisters
The green beret
Turrican intro
Bubble Bobble Remix
Creatures
Game over
Mayhem intro
Diablo
Doom 2 Hell on Earth
Hi-octane
Xenon 2
Mario in the Loonybin
Tetris (gameboy) remix


Jaws
Spy vs spy
Draconus
Ghoust busters
Tetris (c-gameboy)
Duke Nukem 3D




KONKURS - WYGRAJ PŁYTĘ MAGAZYNU ! 


Witajcie !

   Dziękujemy za udział w konkursie, w którym ufundowaliśmy płytę naszego magazynu. Pytania, które przygotowaliśmy sprawiły Wam nieco trudności, nikomu nie udało się odpowiedzieć na wszystkie z nich bezbłędnie, ale i tak gratulujemy szerokiej wiedzy. Wyróżnienie przyznajemy Pawłowi "Murdock'owi" Raczko, który okazał się najlepszy spośród wszystkich uczestników. Poniżej zamieściliśmy prawidłowe odpowiedzi.
   Postanowiliśmy zatem wylosować nagrodę wśród osób, które przysłały swoje zgłoszenia i w losowaniu, które odbyło się 24 maja, szczęśliwą ręką zostali wylosowani:

* Przemysław "g00blin" Szmejkowski z Warszawy
* Janusz "Januzi" Skudrzyk z Legnicy

   Gratulujemy zwycięzcom, a pozostałe osoby zachęcamy do odwiedzania magazynu i brania udziału w kolejnych konkursach.



1. Pierwszy egzemplarz Commodore 64 został wyprodukowany w roku:
Odpowiedź: 1982.

2. Rozszyfruj skrót CBM:
Odpowiedź: Commodore Business Machine.

3. Ile klawiszy posiada klawiatura Commodore 64?
Odpowiedź: 66 (z klawiszami funkcyjnymi).

4. Wymień wszystkie nazwy portów (gniazd rozszerzeń), które ma Commodore 64.
Odpowiedź: User, Cassette, Serial, Expansion, Control, (Video, RF).

5. Drukarkę do Commodore standardowo podłączymy poprzez port:
Odpowiedź: Serial.

6. Rozszyfruj skrót C64 VGS:
Odpowiedź: Commodore 64 Video Game System.

7. Ilość wolnej pamięci RAM na programy w Basicu dla C64 wynosi (w bajtach):
Odpowiedź: 38911.

8. Magistrala, którą przesyłane są rozkazy mikroprocesora nosi nazwę:
Odpowiedź: Szyna danych.

9. Przepływność procesora 6502 sięga wartości:
Odpowiedź: 50kB/s (lub 55kB/s wg innych opracowań).

10. Czy stacja 1541-I/II formatując dyskietkę dokonuje jej twardego sektorowania ?
Odpowiedź: Nie (twarde sektorowanie, to wykonanie odpowiedniej ilości otworów sektorowych wokół centralnego otworu dyskietki nanoszone fabrycznie podczas produkcji dyskietki).